ObRok 2009

Ve dnech 29. 4. - 3. 5. 2009 v prostorech bastionové pevnosti Josefov proběhlo celorepublikové setkání skautů nad 15 let - roverů a rangers, pod názvem ObRok 2009. Během akce se mladí lidé z celé republiky seznamovali,proběhlo několik večerních koncertů kapel jako Deliwery, Chaotic, Mako Mako apod. Pro všechny byl k dispozici také filmový stan, kde se promítaly filmy vzniklé podle komixových předloh (Ironman atd.) a další večer dokumentární filmy z prostředí 2. světové války.

Ve čtvrtek mladí lidé naplnili také roverské heslo "Služba", když pomáhali místním obyvatelům odklízet sutiny z poškozených částí pevnosti, odpadky z příkopů u silnic v okolí města, sázet stromy nebo si připravili program pro nedalekou speciální školu. Ve zbylé části dne pak probíhala prohlídka pevnosti.

V pátek se obrokáři úspěšně pokusili o vytvoření nového světového rekordu v tanci Algorithm march. Počtem 1088 tanečníků byl překonán rekord filipínských vězňů z roku 2006.

Celé akce a se zúčastnili a o světový rekord zasloužili také dva studenti naší školy a to Petr Zemach z 3.B a Jakub Trčka z 2.C


Oficiální web akce www.obrok09.cz -

Youtube.cz (záznam překonání rekordu)



[Zpět na akce] [Hlavní stránka]