Setkání s Karlem Krylem, aneb 20 let demokracie

Ještě to máme v živé paměti, jsme příjemně překvapeni a zase o poznání chytřejší. Že nevíte o co jde? Škola totiž pro nás, studenty 4. ročníků a třídu 2.C, připravila ve středu 21.10.2009 koncert na připomenutí dvaceti let svobody a demokracie v naší zemi.

O skvělé hudební představení doplněné řadou zajímavých vzpomínek se postaral Jan Kryl, bratr slavného písničkáře Karla Kryla. Přiblížil nám skutečně těžký život jeho rodiny, která se nebála vzdorovat režimu a bohužel za to musela pykat. Nejvíce se pochopitelně věnoval bratru Karlovi a zasvětil nás do jeho tvorby a života.

Karel Kryl byl člověk, který se nebál říci svůj názor. Jeho upřímné texty a líbivá melodie způsobily oblibu a stal se vzorem pro obyčejné lidi. Představil se nám jako skvělý muzikant, jehož písničky jsou plné skrytých metafor, a částečně jsme objevili jejich skutečný význam. Připomněl nám, že nesmíme jen nečinně přihlížet věcem, které se nás týkají, a stát si za svými názory.

Za nás studenty chci tímto poděkovat vedení školy, učitelům, kteří se podíleli na organizaci koncertu a samozřejmě panu Janu Krylovi za přiblížení bratrovy i jeho vlastní tvorby.

Tomáš Bárta, 4.B


[Zpět na akce] [Hlavní stránka]