Mohelnická laťka 2011

Střední průmyslová škola elektrotechnická Mohelnice uspořádala v pondělí 18. dubna jubilejní 25. ročník Mohelnické laťky - soutěže ve skoku do výšky. Svoji účast potvrdily základní a střední školy z Mohelnice a okolí. Ve třech věkových kategoriích soutěžilo celkem 86 dívek a chlapců.

Mezi staršími žákyněmi (ročník 96 a mladší) kralovaly dívky ze ZŠ Školská, Zábřeh. Nejlepším výkonem 130 cm si řekla o první místo Nela Reichelová, shodný výkon zaznamenala a druhé místo obsadila Lucie Dolečková a na třetí příčku se výkonem 125 cm vklínila závodnice ZŠ Mlýnská Eva Špičková.

V mladších dorostenkách (1994-95) byla dvakrát pokořena výška 140 cm, prvním pokusem ji zdolala Jana Zimová z obchodní akademie a druhým Michaela Zapletalová ze Zábřeha. Trochu s odstupem, výkonem 125 cm a shodným průběhem jednotlivých pokusů, obsadily Denisa Jelínková (OA) a Veronika Knápková (ZŠ Mlýnská) třetí místa.

V kategorii starších dorostenek (ročník 93 a starší) neměla Romana Walterová (OA) konkurenci, přesto si konečný výkon 130cm, když se přes laťku sedmkrát přenesla bez zaváhání, zaslouží uznání.

Starší žáci začínali na 120-ti cm a stejně jako dívky si i zde první dvě místa odváží zábřežská reprezentace. Všichni medailisté zdolali výšku 140 cm, první Pavel Bittner, druhý Daniel Motejzlík a třetí Marek Kuchař ze ZŠ Mlýnská.

Na 130-ti cm začínali mladší dorostenci a v této kategorii, kde startovalo 24 závodníků, padaly "osobáky" a byly předvedeny nejhodnotnější výkony. Rekord soutěže sice nebyl překonán, ale vítězných 175 cm Milana Šmída z obchodní akademie sklidilo zasloužený potlesk. Na druhém místě skončil výkonem 165 cm domácí závodník Michal Bílek a pomyslný bronz opět putoval na průmyslovku zásluhou Milana Davida a jeho skočené výšce 160cm.

V početně nejsilnější kategorii starších dorostenců kralovali výškaři ze SPŠE a obsadili všechny medailové posty. Vítr z plachet sebral svým třiceti soupeřům Lukáš Trojan, když na první pokus zdolal vítězných 160cm. O pět méně skočil třetím pokusem Jan Pospíšil a zajistil si tak druhé místo. Výšku 150cm překonalo celkem 9 závodníků, pouze dva však stejně jako předešlé výšky na první pokus. A tak si diplomy za třetí místo odnesli Leoš Stanzel z OA a domácí Vít Václahovský.

Sladké ceny věnoval Nadační fond SPŠE a předala je jeho předsedkyně RNDr. Blanka Švecová a ředitel pořádající školy ing. Oldřich Klemš.

Předmětová komise tělesné výchovy připravila opět velmi hodnotnou soutěž, na které bylo vytvořeno mnoho výborných osobních rekordů. Poděkování patří všem tělocvikářům ze zúčastněných škol, kteří dobře připravili svoje svěřence.

RNDr. Blanka Švecová
[Zpět na akce] [Hlavní stránka]