MOHELNICKÁ BRÁZDA

Regionální soutěž v basketbale středních škol

Dne 12.11.2014 se uskutečnil 22. ročník regionálního přeboru středních škol v basketbale. Pod názvem MOHELNICKÁ BRÁZDA se pod vysokými koši utkalo celkem 5 družstev z Mohelnice, Litovle a Zábřehu.

Název turnaje je odvozen podle významného geomorfologického termínu - Mohelnická brázda - jež poznamenala historický vývoj Mohelnice, jelikož je vyplněna největší mocností štěrkopísků ve střední Evropě.

Soutěže se zúčastnila družstva SŠTZ Mohelnice, OA Mohelnice, Gymnázium Litovel, Gymnázium Zábřeh a domácí družstvo SPŠE Mohelnice. Hrálo se systémem každý s každým. Celá soutěž byla velmi vyrovnaná. V emočně vypjatých utkáních nakonec zvítězila obchodní akademie. Druhé místo vybojovali žáci SŠTZ Mohelnice. Třetí příčku obsadilo domácí družstvo SPŠE Mohelnice.

Při slavnostním ukončení byly předány všem účastníkům ceny věnované Nadačním fondem SPŠE. Celá soutěž, která probíhala v rámci studentských oslav 17.listopadu, proběhla v duchu fair-play. Na závěr pořadatelé pozvali všechny účastníky na příští , dvacátý třetí ročník této regionální soutěže v košíkové.

Jaroslav Švec
[Zpět na akce] [Hlavní stránka]