Referát z účasti na 39. ročníku SOČ 2016/2017

„Dne 19.4.2017 jsem jel do Vily Doris v Šumperku, abych reprezentoval naši školu v krajském kole SOČ (Středoškolské odborné činnosti). Má práce se týkala robotického vozítka, které se vyhýbá překážkám. Soutěžil jsem v oboru číslo 10 - Elektrotechnika, elektronika a telekomunikace, v této skupině nás bylo celkem 6.

Pro obhajobu jsem musel vypracovat k mému výrobku podrobnou technickou dokumentaci a připravit si prezentaci. Můj největší problém byl s trémou, že musím vystoupit před porotou, která se skládala z mně neznámých lidí, ale potom co jsem si uvědomil, že reprezentuji naši školu s mými spolužáky, má duše se trochu uklidnila.  Konkurence byla velmi silná, ale já člověk vychovaný tvrdou disciplínou mohelnické průmyslové školy jsem se umístil na třetím místě a postoupil jsem do krajského kola.

To se konalo 10. května v Olomouci na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého. Tuto akci provázelo slavnostní zahájení a poté jsme se podle našeho oboru rozešli do určených učeben. Porota se skládala z majitelů firem a ostřílených učitelů, ale ani v tuto dobu můj instinkt žáka průmyslové školy nezklamal a já jsem obsadil páté místo.”

Ondřej Faltičko
3.ročník

[Zpět na akce] [Hlavní stránka]