Zodpovězené otázky a zprávy:
23.12.2007 Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli ty solární panely na střeše školky něco ušetří?
Areál školy potřebuje ročně asi 40 000 kWh el. energie. Solární fototermický systém oddává energii přímo do rozvodu školy a vyrobí ročně cca 1 200 kWh elektrické energie. Cena se samozřejmě mění, ale v letošním roce lze uvažovat při započítání platby za silovou elektřinu, dopravu elektřiny a ostatní položky cca 4 Kč/kWh s úsporou cca 5 tis. Kč.

Investiční náklady v roce 2001 činily 500 tis.Kč, takže systém by se zaplatil za 100 let. Běžný uživatel nepotřebuje pro svůj provoz software na vizualizaci výstupů, jaký v demonstračním zařízení máme my, a kvalitní střídač nezbytný pro provoz ve školském zařízení. Pak by se návratnost zkrátila na 60 let, tedy se ještě jedná o nevratnou investici.

V dnešní době je ovšem cena panelů mnohem nižší a při dodávce do rozvodné sítě lze získat dotaci na obnovitelné zdroje s výkupní cenou kolem 13 Kč/kWh a pak je již návratnost kolem 10 až 15 let ( záleží na instalovaném výkonu).
Oldřich Klemš


Ano ušetří. Solární panely dodávají energii do elektrického rozvodu ve škole, takže o to, co panely vyrobí, odebereme méně energie ze sítě.
Od května roku 2001 (kdy byly panely instalovány) až doteď vyrobily 8050 kWh energie, což by pro představu stačilo na nepřetržité svícení asi deseti stowatových žárovek po celý rok, nebo asi čtyř šedesátiwatových žárovek po celou dobu těch šesti a půl roku.
Jozef Diviš
17.12.2007 Dobrý den.. Chtěla bych se zeptat, je na škole více holek, nebo kluků? Děkuji za odpověď. A Jestli udělám přímačky, v září se uvidíme..:) Nashledanou..
Beina
Přeji pěkný den,
na škole máme v současné době 312 kluků a 4 dívky. Musím říct, že jim jde studium často lépe než klukům a taky si jich kluci velmi váží. Ve kterých třídách jsou dívky, je patrné na webových stránkách školy pod odkazem "studenti".
Těšíme se na 1. září.
Ing. Oldřich Klemš, ředitel školy
29.11.2007 Dobrý večer! Jsem žák 9. ročníku a zajímalo by mě kdy je třeba podat přihlášku na vaši školu. Děkuji
Ondřej Zouhar
Přihlášku je nutné podat do 15.března 2008
Jozef Diviš
27.11.2007 Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké jsou podmínky přijímacího řízení na školní rok 2008/2009?
Hegerová
Přeji pěkný den,

k Vašemu dotazu sděluji, že do průměru 1,8 za období 1. a 2. pololetí osmé a 1. pololetí deváté třídy a pokud nebude v tomto období na vysvědčení hodnocení 4, budou zájemci přijati bez přijímacích zkoušek.

Ostatní budou skládat přijímací zkoušku pravděpodobně z testu obecných studijních předpokladů firmy SCIO.

Bližší informace Vám rádi poskytneme na dni otevřených dveří v pátek 7. prosince 2007 nebo lze se domluvit i telefonicky.

S pozdravem
Ing. Oldřich Klemš

26.11.2007 Dobrý den, jen jsem vás chtěl pozdravit a zeptat se jak se máte. Přeji vám příjemný zbytek dne a slunce v duši.
Abrahím
Děkujeme za pozdrav i za přání. Máme se dobře.
Jozef Diviš
26.11.2007 kde máte nějaké fotky?
Kupčík Franta
Nevím jaké fotky máte na mysli. Pokud hledáte fotky z nějaké akce, záleží na přispěvateli. Pokud nějaké fotky dodá, jsou na web umístěny (například z Enersolu)
Jozef Diviš
21.11.2007 Dobrý den, Chtel bych se zeptat, jestli se bude aktualizovat seznam žáků, protože jich už pár odešlo. Děkuji za odpověď.
Yfix
Děkuji za připomenutí, už je to aktualizováno.
Jozef Diviš
11.10.2007 Dobrý den, ahoj...
Myslím si, že tahle škola zaslouží víc než jenom rámce a tabulky, proč nevyužíváme PHP? Prosím žádné odpovědi typu: Není Hardware, navíc PHP4+ perfektně spolupracuje s Apache serverem na kterém pravděpodobně http server jede, komplet pod linuxem a zadarmo :) Překopat aktuální stránky na PHPčko je práce max. na 1 den... Dál bych se rád zeptal, zda je možnost vytvoření e-mailové schránky .@spsemoh.cz a vybírat si poštu přes pop3?
Jack

Dobrý den.
Náš webový server je hardwarově dostatečně vybavený, PHP se na něm provozuje už od začátku pod Linuxem a tudíž (skoro) zadarmo. Webové stránky na našem serveru (tam, kde to má význam - například dynamické zobrazování dat z databáze na webu fotovoltaiky) samozřejmě využívají PHP. Pro statické webové stránky informačního charakteru by PHP neznamenalo žádný rozumný přínos, takže překopávat i kdyby jen den něco co funguje do něčeho, co bude fungovat úplně stejně mi přijde jako zbytečná práce a ztráta času.

A když narážíte na "jenom rámce a tabulky" nechápu co je na nich tak podřadného, že by si škola měla zasloužit něco víc. Na webu je podle mě nejdůležitější obsah, přehlednost a dostupnost informací. Druhá v řadě je forma (vzhled). A technické řešení je dle mého soudu opravdu nepodstatné, pokud je funkční, bez chyb a podporováno prohlížeči a vyhledávacími službami.

Vytvoření e-mailové schránky .@spsemoh.cz a vybírání pošty přes pop3 je technicky proveditelné ale v době spolehlivých bezplatných freemailových serverů s www i pop3 přístupem opět nevidím žádný rozumný přínos mít schránku na školním serveru jen na čtyři roky nehledě na další časovou zatěž pro správce při údržbě, změnách zapomenutých hesel a podobně.

Jozef Diviš
webmaster
www.spsemoh.cz

24.9.2007 Dobrý den chtěl bych se zeptat kdy bude lyžařský vycvik prváků.
Michal Čapek 1.B
1.B má lyžařský výcvik plánovaný na 18.-22.2.2007, viz Plánovací kalendář.
Jozef Diviš
28.8.2007 Dobrý den chtěl bych se zeptat, kdy budou noví prváci vědět kdo s kým je ve třídě???
Seznamy tříd byly vytvořeny koncem června a jsou k dispozici ve škole. Seznámíte se s nimi samozřejmě 3. září při nástupu do školy.
Oldřich Klemš